2013-04-25

gyvenimo tikslai + diagnozė: menininkas + instrukcija kaip išgyventi



Skulptūros pamoka. Visi kalba, juokiasi, barška. Sėdžiu ant dėžės, tyliu. Gyvenimo srovė sūkuriuodama plaukia pro šalį. Storas molio sluoksnis ant delnų baigia sudžiūti ir mano pirštai tampa nebejudrūs. Karts nuo karto kažką ištariu, bet žodžiai nuskamba lyg svetimi. Kažkur toli. Laikas. Plaukia, plaukia ir nebepastebi kaip didelėm bangom prabanguoja. Sekundė po sekundės dingsta, nuskęsta, ištirpsta. O kai lieka maža, drumzlina srovelė, įtrokšti sugražinti viską atgal. Todėl dažnai susimąstau, kad reikia pulti į gyvenimo bangas, jose blaškytis ir krykštauti, skęsti ir sklęsti paviršium. Nes srovei nutekėjus, visi gailėsime, kad ji taip greit prasruvo, o mes tik įbesti stovėjom sausi krante, kažko laukėm, nesušlapom ir gyvenimo nepatyrėm. Nesidžiaugėm jaunystės potvyniu ir sudžiūvom stebėdami ją plaukiant pro šalį. Pamojavom.

Reikia džiaugtis gyvenimu šiandien. O aš mėgstu kurti planus kaip pasieksiu laimę ateityje. Ir šiandien dar būsiu pavargusi ir nelaiminga, bet būsiu laiminga vėliau. O jei to vėliau nebus? O jei nepavyks? Reikia būti laimingai šendien! Reikia išmokti.


saulėlydis iš vasaros seniai.
Ah, tikiuosi gyvenimo pabaigoje būsiu viską pasiekusi ir laiminga tuo ką palikau. Tikiuosi svajonės pildysis. Taigi...

Manau labai svarbu išsikelti gyvenimo tikslus ir siekti jų kiekvienu veiksmu. Man dažnai baisu dėl kelių kuriuos teks pasirinti ir bijau, kad mano ateitis nebus tokia kokios noriu... Kartais būna akimirkų, kai pati nebežinau kas esu, ko noriu ir ar iš vis verta savim tikėti... (Kas nors objektyviai pasakykit, ar verta, prašau!) Vakar skaičiau du straipsnius, kurie ne tik smagiai skaitėsi, bet ir kuriam laikui nuramino ir motyvavo. Žodžiu truputį padėjo. Jie orientuoti kūrybingoms asmenybėms, siejančioms ateitį su kūryba, tad jei tavo diagnozė "menininkas", skaityk! 

1. ART HARDER, MOTHERFUCKERS!
2.  BLESSED AND CURSED

Dar pabaigai šis tas ne į temą:

Pablo Pikasso atvyko į Londoną. Geležinkelio stotyje iš jo pavogė laikrodį.
 Policijos inspektorius paklausė:
- Jūs ką nors įtariate vagyste?
- Taip, aš prisimenu vieną žmogų, kuris padėjo man išlipti iš vagono.
- Jūs menininkas, nupieškite jo portretą.
Vakare, pagal Picasso piešinį, buvo sulaikyti įtariamieji vagyste:  trys senukai, jauna mergina, troleibusas ir keturios skalbimo mašinos.



Nepameskit svajonių
<3

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

mintys tavo laukiamos:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...