2013-06-29

pasiruoškite įkvėpimo ir idėjų medžioklei

Įkvėpimas, tai būsena, kai tavo kūrybiškumas sprogsta per visus galus ir noras kurti svarbesnis net už miegą. Na, bent jau taip šį reiškinį patiriu aš. Tai energija, kuri tavo kūną ir mintis padaro dar gyvesnius. Deja, toks palaiminimas ir  pakylėjimas apsėda ne visada. Bet vis dėl to, yra vietų, kur savo įkvėpimą galima sutikti ir trumpam prisijaukinti. Taigi, 5 patarimai, kurie mano manymu padeda įsileisti įkvėpimą:



Pakeisk aplinką. Pakeisti savo aplinką gali tiesiog pakeisdamas kelias svarbias detales patalpoje kurioje dažniausiai tūnai ir generuoji. Išeiti pasėdėti parke ir padrybsoti saulutėje vietoj įprastinės kasdieniškos veiklos - taip pat būdas.

Ieškok. Ieškoti galima įvairiai. Pavyzdžiui:
Internete: susirask patinkančių tinklaraščių, svetainių, virtualių foto ar paveikslų galerijų, tinka galbūt net instagramas)
Muziejuose: gyvai pamatyti kitų kūrėjų darbai dažnai motyvuoja, sukelia puikių minčių. Aplankyk visas savo miesto meno galerijas ir pasitaikius progai atostogų metu neaplenk užsienio meno centų.
Bibliotekose: jei paieškai. Taip pat spauda, įkvepiantys žurnalai ( "370" !).
Aplinkoje: miesto žmonėse, drauguose, šaldytuve, praeiviuose, miške, baloje ar kepsnyje su žirnių mišraine. Žodžiu naršyk po aplinkas, aplankyk užkampuis kuriuose dar nebuvai ir stebėk viską ir visus!

Užfiksuok kilusias mintis. Esmė yra užfiksuoti bet kokią kilusią, įdomesnę mintį. Nesvarbu kur ir kada. Dažniausiai tam puikiai tinka užrašų knygelė ar piešimo sąsiuvinis. Įsigyk vieną ir paskirk būtent šiam svarbiam reikalui. Tokiu būdu nepamesi jokių idėjų.


Vasara puikus metas tokiems reikalams. Tad pabandykit. Ir būtų labaai įdomu sužinoti, kaip jūs ieškote įkvėpimo!


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

mintys tavo laukiamos:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...