2014-11-22

the best contempororay art place Boros Bunker

Jei užklysit į Berlyną, aplankykit Boros bunker'į. Užsiregistruoti reikia likus kelioms savaitėms iki vizito (nors, man pasisekė patekti tą pačią dieną). Pats statinys išlaikęs mišrią, labai savitą atmosferą. Ne tik karas ir visi kiti dalykai, bet ir tai kas ten vyko 90-aisiais..

Labai daug kūrinių. Daugiausia instaliacijų. Aš kritiška, bet man patiko dauguma. Turbūt įdomiausia meno vieta, iš visų, kuriose lankiausi. Nekantrauju ten sugrįžti po poros metų, kai pakeis ekspoziciją.

(visos nuotraukos šiame įraše ne mano)




Vedžiojo ir pasakojo labai smagi jauna moteris. Sakė, šie spragėsiai ekspozicijos atidarymo metu buvo bene nuobodžiausias kūrinys, bet per dvejus metus (ekspozicijos keičiamos kas 4) spragėsiai ne tik užpildė kambarį, bet jų kvapas apsėmė visą aukštą, kuriame stovi aparatas. Kas mėnesį jis pripildomas neįtikėtinu kiekiu kukurūzų grūdelių. Nesakau, kad šitas geriausias, bet įsiminė labiausiai.


Nors vieta tobula menui, čia eksponatus labai sudėtinga įmontuoti. Patalpos mažos, angos į lauką miniatiūrinės, sienos nesugriaunamos - 2-3 metrų.


jaučiausi laimės kūdykiu



1 komentaras:

mintys tavo laukiamos:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...